Balgowlah House 01

A 1940’s bungalow has been expanded and refreshed to suit the needs of a growing family.

It was important to the owners that the period character of the house be maintained. The careful use of matching detailing and re reuse of original windows allows the new first floor addition to sit comfortably within the existing roof. A new modern kitchen flows into the larger, open-plan living and dining area that in turn open onto the covered outdoor dining terrace and landscaped garden. Upstairs, the addition of a new Master Bedroom suite and study create a private zone that takes advantage of the district views.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s